Cebularze

Sylwia
Przekąski
24.11.2017 16:35
Cebularze

Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży 1 łyżka cukru 1 szklanka mleka (250 ml) 1 jajko 1 łyżeczka soli 60 g masła 700 g cebuli 3 łyżki maku 150 g sera żółtego Przygotowanie: Gotowe ciasto posypać odrobiną mąki, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 1 – 2 godziny). Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Drożdże wymieszać z 1 łyżką mąki, 1 łyżką cukru i ½ szklanki ciepłego mleka. A na nie wyłożyć farsz cebulowy i odstawić na kolejne 10 minut. Tak otrzymany rozczyn odstawić na 15 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Tak uformowane placki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/cebularze/