Składniki: - 1 brokuł - 1 opakowanie sera feta - 1/2 szklanki ziaren słonecznika - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej Sos: - 3-4 łyżki jogurtu naturalnego - 1-2 łyżki majonezu - szczypta soli - szczypta pieprzu - 1-2 ząbki czosnku Zaczynam od zagotowania wody, osolić do smaku i dodać różyczki brokułu. Następnie na małym ogniu często mieszając i pilnując, aby się nie przypalił uprażyć słonecznik na złoto (najlepiej na patelni teflonowej lub ceramicznej). W tym czasie można przygotować sos: jogurt naturalny, majonez, przyprawy i zmiażdżony czosnek dobrze ze sobą wymieszać i odstawić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/10/saatka-brokuowa-z-sosem-czosnkowym.html