FRANCUSKIE OMLETY Z RISOTTO Z QUINONA, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM PODANE Z CHIPSAMI Z JARMUŻU!

KAROLINA
Obiad
22.11.2017 18:10
FRANCUSKIE OMLETY Z RISOTTO Z QUINONA, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM PODANE Z CHIPSAMI Z JARMUŻU!

SKŁADNIKI Risotto jesienne: - 150 g ryżu basmanti - 100 g quinona - 350 g marchewki pokrojonej w kosteczkę - 150 g groszku zielonego - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 szalotki - 1 ząbek czosnku - 150 ml mleka bez laktozy - 150 ml wody - sól, pieprz - odrobina kurkumy i chili To właśnie w tym okresie powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi, jak największej dawki witamin, odżywiać się zdrowo, ze względu na duże ryzyko przeziębienia się, ale też ze względu na fakt, że każdy z Nas lubi jesienią i zimą pojeść. Francuskie omlety z risotto z quinona, marchewką i groszkiem podane z chipsami z jarmużu! Na jedną porcję podajemy połowę omletu, 4 łyżki risotto i małą garść chipsów z jarmużu, całośc możesz oprószyć odrobiną skórki z cytryny. Przepis zgłaszam do konkursu, dlatego trzymajcie z całych sił kciuki i dmuchajcie na szczęście ile się tyko da! ;-)))) Na patelni na oliwie zblanszuj czosnek, szalotkę i warzywa, podduś przez 5 minut. Podsmaż na patelni, z każdej ze stron. Chipsy z jarmużu: - 2 garście jarmużu - odrobina oleju kokosowego lub rzepakowego Jeśli szukacie podobnych znajdziecie je teraz ze zniżką - 10% na hasło: ZDROWA-JESIEŃ: #myAmbition Jarmuż podziel na małe części, skrop olejem, oprósz odrobiną chili. Wstaw na 7 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/11/zdrowy-i-przepyszny-obiad-jesienia-to.html