Ciasto marchewkowo-czekoladowe

Ciasta
21.11.2017 10:38
Ciasto marchewkowo-czekoladowe

Ciasto marchewkowo-czekoladowe 3 średnie marchewki starte na drobnej tarce ½ jabłka startego na grubej tarce 2 jajka 10 dag drobnego cukru 20 dag mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¾ szklanki oleju roślinnego 1 tabliczka czekolady - dla dzieci mlecznej, dla dorosłych gorzkiej 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 cukier waniliowy Szczypta soli Jeśli ciasto ma być dla dzieci najlepsza będzie czekolada mleczna, dla dorosłych polecam dodatek odrobiny goryczy, czyli czekolady 70%.Jajka wbić do miski i ubijać mikserem do białości. Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. Dodać cukier i cukier waniliowy - dalej ubijać do uzyskania gęstej, kremowej masy. Oto przepis na świetne ciasto marchewkowe wzbogacone czekoladową nutą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2017/11/ciasto-marchewkowe-z-czekolada-przysmak.html