Przepis na: Domowe zapiekanki z kiełbasą Chorizo Łącznie: 30 min Składniki: 1 łyżka oleju 1 cebula 500 g kiełbasy Chorizo (u mnie pikantna) 1 papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 bagietki pszenne 2 łyżki kukurydzy 70 g sera Grana Padano szczypiorek Wykonanie: Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę Chorizo oraz paprykę czerwoną. Kiedyś zapiekanki kojarzyły mi się jedynie z takimi na festynach, czy z budek z fast-foodami, jako świetny dodatek do alkoholu. Na bazie bagietek przygotowałam domowe zapiekanki z kiełbasą Chorizo z dodatkiem papryki czerwonej, kukurydzy oraz sera Grana Padano. Później jakoś o nich zapomniałam, lecz na ostatnich warsztatach kulinarnych w Warszawie wykonywaliśmy je sami i stwierdziłam, że czas powrócić do tego przepisu. Zamiast kiełbasy Chorizo (można ją znaleźć np. w Carrefourze lub Lidlu) można użyć zwykłej, zaś ten ser można wymienić mozzarellą.