Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej 250 g kurek 1 duża cebula 200 ml śmietanki 18% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kurki dokładnie oczyścić. Jesień to niewątpliwie sezon na grzybowy, więc rozpoczynam tę porę roku od przepisy na polędwiczkę z kurkami. Polędwiczkę posolić oraz posypać świeżo zmielonym pieprzem, a następnie smażyć mięso przez około 2-3 minuty z każdej ze stron. Dodać obrane kurki, smażyć około 10 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Cebulę posiekać na drobną kostkę i usmażyć na łyżce masła, do czasu aż się zeszkli. Następnie czekam około 3 minut, aż cały osad spłynie na dno.