Kiszone pomidory to przebój tej jesieni :) Składniki potrzebne do przygotowania pomidorów kiszonych w jogurcie - pomidory – najlepiej lima lub malinowe, albo inna odmiana o małej ilości pestek - jogurt naturalny lub maślanka – najlepiej takie bez dodatków, tylko mleko i bakterie, nie grecki - koperek, może być taki z baldachami ale lepiej użyć po prostu gałązki zielonego koperku - cebulka dymka - kilka ząbków czosnku - sól i pieprz - pasta z ostrej papryki lub inna wersja pikantnej papryki Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Ćwiartki pomidorów układamy w wyparzonym słoiku z dodatkiem ząbka czosnku na średni słoik, 1-2 gałązek zielonego koperku, 1 cebulki dymki pokrojonej w kawałki długości ok. 5 cm. Pomidory z dodatkami zalewamy jogurtem z przyprawami – solą, pieprzem i ostrą papryczką. Sprawdź koniecznie: Kiszenie warzyw i owoców od A do Z Pomidory są gotowe po ok. 4 dniach. Ten smak zmienił moje podejście do pomidorów i kiszenia różnych warzyw i owoców w ogóle. |Kiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka!|