4 PORADY KULINARNE które z pewnością wykorzystasz

Krzysztof
Kulinaria
20.11.2017 10:20
4 PORADY KULINARNE które z pewnością wykorzystasz

Dzisiaj zaprezentujemy 4 ciekawe porady kulinarne które z pewnością przydadzą się każdej gospodyni.


Zdjęcie 4 PORADY KULINARNE które z pewnością wykorzystasz #1
fot. shutterstock

GOTOWANIE ROSOŁU

Jeżeli zamierzasz ugotować rosół i chciałabyś uzyskać klarowny bulion to po pierwsze pamiętaj, aby drób gotować minimum 3 godziny bez przykrycia i to na małym ogniu.

Warto także wrzucić cebulę dla uzyskania pięknego koloru.

Trzymaj się zasady 1 cebula na 1 litr wody.


IDEALNY STEK

Pamiętaj, żeby wyciągnąć mięso z lodówki na dwie godziny przed planowanym smażeniem.

Dzięki temu z pewnością usmaży się równomiernie.

Warto także w miarę możliwości odsączyć wodę z mięsa.

Dzięki temu skórka wyjdzie zarumieniona.


PRZYGOTOWYWANIE CIAST

Jeżeli Twoje wypieki nie zawsze wychodzą idealnie to następny razem pamiętaj, aby masło i jajka wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej.

Te produkty muszą mieć temperaturę pokojową.

Dzięki możliwe będzie ich dokładne wymieszanie i ciasto wyjdzie bardziej puszyste.


ODMIEŃ SMAK NALEŚNIKÓW

Lubisz naleśniki? To następnym razem dodaj do ciasta 2 łyżki kwaśnej śmietany.

Zobaczysz! Naleśniki będę bardziej smaczne.