Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Sylwia
Obiad
17.11.2017 13:16
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Wystarczy 15 minut przygotowań i trochę chęci 🙂 Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 60 g sera mozzarella 100 g mrożonego szpinaku szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej odrobina oliwy 1 łyżeczka sezamu lub maku Przygotowanie: Z łososia zdjąć skórę, wypłukać i osuszyć. Na ciasto francuskie wyłożyć plaster łososia, rybę delikatnie posolić. Na łososia wyłożyć kawałki sera, a na ser szpinak. Ciasto po bokach naciąć i naprzemiennie zawinąć rybę, tworząc gruby warkocz (krok 4.). Całość piec na papierze do pieczenia przez 25 minut w 200 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/losos-w-ciescie-francuskim-ze-szpinakiem/