CZEKOLADOWE PRALINKI Z INKĄ

Magdalena
Desery
17.11.2017 1:23
CZEKOLADOWE PRALINKI Z INKĄ

Suma summarum, wyszły pyszne, choć za ładnie to one nie wyglądają 😜 Z pewnością jeszcze nie raz powtórzę ten eksperyment... Składniki: 1 szklanka mleka 100 g czekolady gorzkiej min. 70% 3 łyżki kawy Inka 4 łyżki oleju kokosowego 3-4 łyżki Słodkiego Eryka (erytrytolu) ok. 180-200 g biszkoptów (dobrej jakości) Wykonanie: Jak dla mnie lepsze od kupnych bo mniej słodkie - robiłam je pod siebie, a że do słodkich osób nie należę 😉, dlatego oprócz gorzkiej czekolady, dla wyostrzenia smaku, dodałam też kawy zbożowej Inka (można dodać też zwykłej kawy rozpuszczalnej). Jeżeli chodzi o słodycze, to dla mnie nie ma nic lepszego niż pralinki, a jeszcze jak są domowe i w zdrowszej wersji niż te kupne to już bajka! Początkowo miała być to domowa czekolada, ale okazało się, że nie mam już w domu kakao, a mam za to gorzką czekoladę i plan się zmienił...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/11/czekoladowe-praliinki-z-inka.html