Bardzo polecam :). Biszkopt: 135 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek 180 g cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki proszku cappuccino o dowolnym smaku Nasączenie: 3 łyżki likieru kawowego wymieszanego z 3 łyżkami wody lub 3 łyżki mocnej, posłodzonej kawy wymieszanej z 3 łyżkami wódki Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. UWAGA : Można odłożyć 2 - 3 łyżki kremu i posmarować nim roladę z wierzchu, ja tak zrobiłam. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Płaską blachę z wyposażenia piekarnika o wymiarach około 40 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. UWAGA : W przypadku śmietany kremówki 30%, polecam dodać zagęstnik do śmietany, tzw. śmietan fix. Zwinąć z powrotem w roladę. Po schłodzeniu roladę oprószyć kakao lub proszkiem cappuccino. Puszysta i delikatna rolada biszkoptowa o smaku cappuccino :). Dodać suche składniki i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką, do połączenia. Piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, aż do wyczerpania cukru.