Korzenno miodowe ciasto jabłkowe

Magdalena
Ciasta
16.11.2017 11:07
Korzenno miodowe ciasto jabłkowe

Korzenno miodowe ciasto jabłkowe Pyszne, proste, aromatyczne ciasto z jabłkami Składniki: (na formę 24 cm lub mniejszą) - 200 g masła lub margaryny - 200 g cukru (można dać ciut mniej) - 170 g mąki pszennej - 30 g mąki ziemniaczanej - 3 jajka M - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 7 łyżek syropu korzennego – Iskierka Dziadunia od Ogródek Dziadunia - 3 jabłka - cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki, a te w plasterki lub paski. Następnie w ciasto wciskamy plasterki jabłek, w ten sposób aby ciasto wypełniło całą blaszkę. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 40-45 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Na koniec dodajemy 4 łyżki syropu korzennego, miksujemy do połączenia składników. Dziś zapraszam Was na pyszne korzenno miodowe ciasto jabłkowe. Ciasto wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Wspaniałe w towarzystwie ulubionej kawy lub herbaty. Przekładamy do miseczki i dodajemy 3 łyżki syropu korzennego. Miękkie masło lub margarynę miksujemy z cukrem i jajkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/korzenno-miodowe-ciasto-jablkowe/