1 Jajko 1 Łyżka masła 5 Łyżek Cebuli Prażonej PLENUS Natura Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 3 łyżki Czubrycy Czerwonej PLENUS Natura PRZYGOTOWANIE: 1.Składnik ciasta dokładnie ze sobą łączymy i wyrabiamy na jednolitą masę. Łyżeczka pieprzu 50 ml zimnej wody FARSZ: 15 dag Łososia Wędzonego ścinki 20 dag sera żółtego tartego 200 ml zimnej Śmietany 12% 50 ml zimnego Mleka 1 Por 2 Ząbki czosnku A jeśli jeszcze nie czytałaś/ nie czytałeś mojej recenzji o produktach Galerii Herbat to zapraszam TU SKŁADNIKI NA 4 Osoby: CIASTO: 1,5 Szklanki Mąki Orkiszowej typ 630 Plenus NATURA 120 g Masła najlepiej zimnego 2 Łyżki CURRY PLENUS NATURA 1 Łyżeczka soli Myślę , że każdy z nas choć raz w życiu próbował tego dania a jeśli nie , to polecam zrobić nie pożałujecie :) Idealna propozycja na przyjęcie, imprezy rodzinne , kolację z przyjaciółmi czy romantyczny obiad z mężem :) Raz jeszcze przypominam , że wybrane składniki znajdziecie na stronie Sklepu GALERIA HERBAT Zapraszam na zakupy i Życzę SMACZNEGO :) 2. Z ciasta tworzymy kulkę , owijamy folią spożywczą i przekładamy do zamrażalnika na ok 30 minut. 5. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy masło a następnie dodajemy pora oraz sól i pieprz. 7. Do miski przekładamy śmietanę ,wlewamy mleko , wbijamy jajko , dodajemy przyprawy i ok 15 dag sera żółtego . 11. Tartę piekę w piekarniku ok 25 min w 190 stopniach aż ser będzie złoty. Dziś proponuję orkiszową Tartę z wędzonym łososiem z porem, cebulką prażoną i serem żółtym.