Polecam i smacznego :) SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: - 2 filety z kurczaka - 2 łyżki pasty tikka - Sól i pieprz do smaku - 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej - 1 /2 łyżki papryki czerwonej ostrej - 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego - 2 łyżki majeranku Filet z kurczaka myję, kroję w paski grubości ok 1 cm. Podaję go z kaszą, ryżem, ziemniakami, do panini, tortilli czy z warzywami. Przygotowuję w piekarniku , dzięki temu mięso jest delikatne a co najważniejsze bez zbędnego tłuszczu. Bez problemu mogą go jeść dzieci jeśli zrezygnujemy z ostrych przypraw. Odstawiam pod przykryciem ok 30 min najlepiej w lodówce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotowaniepatki.blogspot.com/2017/10/pieczony-filet-z-kurczaka-tikka.html