Dorosłych w sumie też ;) Składniki: Nadzienie - 250 g twarogu - 1 cukier wanilinowy - 1 mały serek waniliowy / 3 duże łyżki śmietany 18% Ciasto na naleśniki - 500 ml mleka - 3 łyżki oleju - 180 -200 g mąki pszennej - szczypta soli - 1 jajko Truskawkowa polewa Wykonanie: Zapiekane naleśniki z twarogiem w polewie śmietanowo-truskawkowej Zapiekane naleśniki z twarogiem w polewie śmietanowo-truskawkowej! Czy można sobie wyobrazić coś jeszcze bardziej niebiańskiego ? Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy razem aż połączą się wszystkie składniki i nie pozostanie nam żadna grudka. Naleśniki wyjmujemy z piekarnika, wylewamy i rozprowadzamy przygotowany sos i ponownie zapiekamy przez kolejne 5 minut. Wkładamy tak przygotowane naleśniki do piekarnika ustawionego na 180*C i zapiekamy przez 10 - 15 minut. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju bądź wcale - wszystko zależy od dobrej patelni. Upieczone naleśniki smarujemy naszym twarogiem, zawijamy w rulon i wykładamy do naczynia. Twaróg ugniatamy widelcem z dodatkiem cukru waniliowego i serka waniliowego - łącząc i krusząc nasz ser ze pozostałymi składnikami.