Składniki: Ciasto: 5 białek 125 g cukru 125 g kokosu 100 g maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 1 l mleka 2 żółtka 1 ½ łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 2/3 szklanki cukru (150 g) 200 g masła 300 g wiórków kokosowych ½ szklanki adwokatu 200 g ananasa z nalewki (przepis na nalewkę wkrótce) Przygotowanie: Ciasto: Do białek dodać szczyptę soli, cukier i ubić na sztywno. Następnie dodać wymieszane żółtka z mąką i na wolnym ogniu ugotować budyń (cały czas mieszając, aby nie powstały grudki i budyń nie przywarł do garnka). Masę przelać do formy (forma o wymiarach 25 x 30 cm) wyścielonej papierem do pieczenia i piec 25 minut w 180 stopniach (do czasu zarumieniania ciasta). Na koniec dodać pokrojone kawałki ananasa i 250 g kokosu – Nazwa jest wymyślona przeze mnie – jak łatwo się domyślać ciasto jest mocno alkoholowe, dodatkowo zawiera dużą ilość ananasa nasączonego alkoholem. Czas wykonania: 1h 30 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 25 x 30 cm) Do piany z białek dodać mak, kokos, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.