SKŁADNIKI - skórki z czterech dużych ćwiartek z kurczaka - mięso z trzech ćwiartek z kurczaka - kawałek czerwonej papryki - kilka łyżek oleju Wielkopolskiego Rzepak & Chili - jajko - czerstwa bułka - bułka tarta - sól, pieprz - łyżka miodu - pomarańcza - rozmaryn SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ćwiartki z kurczaka myjemy, odcinamy udźce od podudzi i ostrym nożem oddzielamy skórkę od mięsa uważając, aby ściągnąć skórki w całości. Sok z połowy pomarańczy łączymy z miodem, z dwoma łyżkami oleju z chili i wlewamy do naczynia z roladkami. Mięso mielone z kurczaka w skórkach pieczemy przez godzinę w nagrzanym do temperatury 185-190°C piekarniku co jakiś czas polewając zebranym z dna sokiem. Drobiowe mięso mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niego odciśniętą z wody namoczoną wcześniej bułkę, jajko i tartą bułkę w takiej ilości aby mięso nie było zbyt rzadkie. Aromatyczne mięso z ćwiartek z kurczaka pieczone w drobiowych skórkach Oddzielamy kości od mięsa (nie musimy robić tego dokładnie, bo kości z resztkami mięsa możemy zostawić do przygotowania zupy). #OlejWielkopolski aromatyzowany ostrą papryką chili połączyłam z kwaśnym sokiem z pomarańczy, a dosłodziłam miodem. Otrzymamy w ten sposób 8 skórek, a jeżeli któraś z nich jest za duża możemy ją przeciąć na pół. Pieczone są w zalewie powstałej z połączenia trzech zupełnie różniących się od siebie smaków. W tym czasie namaczamy czerstwą bułkę w wodzie i kroimy paprykę w wąskie paski. Wystarczy oddzielić od mięsa skórki i kości, mięso zmielić i zawinąć je w pozyskane skórki.