Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorami w maślano-czosnkowym sosie Składniki 200 g krewetek, 4 pomidory, 250 g szpinaku, 5 ząbków czosnku, 4 łyżki masła, makaron (np. tagliatelle), parmezan do posypania dania, cytryna, papryka w proszku, chili, sól. 🙂 Dzisiaj zapraszam Was na prosty przepis na makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorami w maślano-czosnkowym sosie. Na przykład te danie to idealny pomysł na na prawdę szybki i pyszny obiad. Na dużej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i dodajemy do niego posiekane 3 ząbki czosnku oraz krewetki. 🙂 Za to nigdy nie rozumiałam porównywania krewetek do kurczaka… krewetki smakują po prostu jak… krewetki. Na patelnię dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, szpinak oraz resztę posiekanego czosnku. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy na patelnię razem z dwoma łyżkami masła. 🙂 Ja uwielbiam je nie tylko za smak, ale i za prostotę wykonywania z nimi dań.