Składniki: (na 3 sztuki) 250 g mascarpone (prosto z lodówki) 2 wafelki kit kat 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 100 ml mleka około 3 garści groszku ptysiowego Brześć 1 łyżeczka ciemnego kakao opcjonalnie do ozdoby: kawałek kit kata, mandarynka Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy połamane batoniki kit kat, dodajemy mascarpone. Jeśli lubicie desery na bazie mascarpone i słodycz batoników kit kat, to ta propozycja będzie dla was idealna 😉 Dziś zapraszam Was na deser kit kat z groszkiem ptysiowym. Na dno pucharków wysypujemy kilka groszków ptysiowych, resztę niedbale mieszamy z kremem. Dowolnie zdobimy – u mnie kawałki kit kata i mandarynki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/deser-kit-kat-z-groszkiem-ptysiowym/