Dyniowo-cytrynowy torcik naleśnikowy

Ewa
Przekąski
14.11.2017 8:41
Dyniowo-cytrynowy torcik naleśnikowy

Dodatkowo: - liście mięty do dekoracji - skórka otarta z cytryny i limonki - kilka świeżych malin/mandarynki z puszki lub inne ulubione owoce Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, mąkę, mleko oraz pure z dyni. Do tego świeże owoce (maliny są wprost stworzone do tego towarzystwa), a na wierzchu dekoracja z mięty i skórki cytrynowej oraz limonkowej. Pomiędzy warstwy dajemy ulubione owoce (u mnie dwie warstwy z owocami + owoce na wierzchu). Następnie dodajemy szczyptę soli, szczyptę mielonego imbiru, cukier brązowy do smaku (u mnie ok 2 łyżki) oraz olej Wielkopolski i ponownie krótko miksujemy. Placki naleśnikowe smarowałam naprzemiennie lemon curdem i lemon curdem zmieszanym z mascarpone. mleka - szczypta soli - 1-2 łyżki brązowego cukru - szczypta mielonego imbiru - 2 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski Nadzienie: I przede wszystkim – pysznie!:) #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Naleśniki (na 7-8 sztuk): - 3 jajka - 1,5 szkl. Placuszki naleśnikowe smarujemy naprzemiennie cienką warstwą lemon curd i cytrynową masą z mascarpone. Dekorujemy owocami, liściem mięty oraz skórką otartą z limonki i cytryny. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/11/14/dyniowo-cytrynowy-torcik-nalesnikowy/