Składniki: (na 7-8 większych babeczek) 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki ciemnego kakao 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 jajko M około 7-8 łyżeczek nutelli (w zależności od ilości babeczek) Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 20 minut (do tzw. “suchego patyczka – wbitego w ciasto). Czekoladowe babeczki z nutellą przygotujecie dosłownie w kilka chwil, a ich smak osłodzi Was na dłużej. Idealne na poprawę humoru, wywołanie uśmiechu, do kawy, a nawet na Święta. Na górę każdej babeczki nakładamy 1 łyżeczkę nutelli. Ja swoje przygotowałam w foremkach “Muffiny tulipan Wesołych Świąt od PapilArt.