Składniki na 2 osoby: - 200 gr czerstwych bułek ( miękkich, środków kajzerek ) - 100 g szpinaku (np. mrożonego) - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki tartego sera - 2 łyżki bułki tartej - 2-3 łyżki wody do zwilżenia środków bułek - sól, pieprz do smaku 2. Knedle które bardzo miło zaskoczyły mnie swoim smakiem, a jeśli chcecie się dowiedzieć jak smakują, przygotujcie je, na pewno staną się jednymi z waszych ulubionych klusek ;) Ps. knedelki wychodzą dość mięciutkie, a odgrzane na drugi dzień smakują równie dobrze :) Składniki na 2 osoby: Ps. knedelki wychodzą dość mięciutkie, a odgrzane na drugi dzień smakują równie dobrze :) 3. Na oliwie/oleju przesmażamy cebulę oraz czosnek, następnie dodajemy do tego szpinak i całość przesmażamy.