Składniki na formę 23 x 19 cm: - 1 opakowanie podłużnych biszkoptów lady fingers (200gr) - 250 g mascarpone - 200 ml śmietanki 30 % lub 36 % - 4 łyżki cukru pudru Diamant <--Klik - 200 g truskawek + 1 płaska łyżeczka żelatyny - 200 g brzoskwiń + 1 płaska łyżeczka żelatyny - brzoskwinia i truskawki do dekoracji 1. Wykładamy resztę mas, wyrównujemy i chowamy do lodówki na co najmniej 3 h. Przed podaniem, na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń i truskawek. 2. W wysokim naczyniu ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz partiami mascarpone. Teraz maczamy biszkopty w musie truskawkowym i układamy na masie, puste przestrzenie jak poprzednio delikatnie wypełniamy musem truskawkowym. W wysokim naczyniu ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz partiami mascarpone. Więcej informacji o cukrze, oraz o tym jak słodzić z głową znajdziecie na tej stronce http://uczymyjakslodzic.pl W odrobinie gorącej wody rozpuszczamy żelatynę, następnie wlewamy ją do musu z truskawek, mieszamy i odstawiamy.