Pyszne krewetki w cieście

Ewelina
06.08.2013 20:40
Pyszne krewetki w cieście

Przepis

Składniki:

-opakowanie krewetek królewskich

-3-4 ząbki czosnku

-łyżka soku z limonki

-3 łyżki oleju sezamowego

-3 łyżki sosu sojowego

-1,5 łyżka octu winnego

-sos chili według własnych preferencji, daję 1-2 łyżki

- wrapery- azjatyckie cienkie ciasto (papier) ryżowa/e, można kupić w większości supermarketów

-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Krewetki rozmrozić, lecz nie całkowicie. Wszystkie składniki - oprócz ciasta i krewetek oczywiście - wymieszać, do czosnku najlepiej użyć wyciskarki. Zamarynowac krewetki na co najmniej godzinę, następnie zawinąć 2/3 w ciasto ryżowe, tak żeby ogonek wystawał. Ja osobiście solę odrobinkę ciasto. Smażyć na rozgrzanych oleju, najlepiej w frytkownicy, do uzyskania złotego koloru ciasta i odpowiedniego koloru krewetek.