Aby być na bieżąco polub blog na FB: - 20 dag wiórek kokosowych- puszka mleka kokosowego (najlepiej takiego gęstszego)- kopiasta łyżka miodu- tabliczka gorzkiej czekolady (zdrowszą wersję czekolady możemy zrobić sami z powyższych składników: 2 czubate łyżki oleju kokosowego, 1/3 szklanki mleka, 4 łyżki kakao, 3 łyżki ksylitolu) Ja preferuję gęstsze mleko kokosowe i na 20 dag wiórek zużywam całą puszkę. 2) Gotową masę wkładamy do lodówki do schłodzenia 3) Jeśli czekoladę przygotowujemy sami, to wrzucamy do rondla wszystkie składniki, nastawiamy na niewielki gaz i cały czas mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Z powyższych składników wychodzi około 14 batoników, które należy przechowywać w lodówce. 4) Z masy kokosowej formujemy kształt batoników i układamy je na papierze do pieczenia. Zamknięte w szczelnym pojemniku mogą leżakować około 7 dni, oczywiście o ile ich wcześniej nie zjecie :)