Bułki do burgerów

Katarzyna
Dania mączne
10.11.2017 16:18
Bułki do burgerów

Składniki na 12 sztuk: 500 g mąki pszennej 7g suszonych drożdży 2 łyżki cukru 3/4 łyżeczki soli szklanka mleka 50 g miękkiego masła 1 jajko + drugie do posmarowania bułeczek ewentualnie: sezam, czarnuszka itp. Na koniec dodać masło i wyrobić całość na gładkie ciasto. - Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. - Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. - Odstawić na 45 minut, a następnie posmarować rozmąconym jajkiem i ewentualnie posypać ulubionymi ziarnami. Przełożyć je do miski, przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. - Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić i podzielić na 12 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/11/buki-do-burgerow.html