Kapusta z soczewicą w sosie pomidorowym

Obiad
10.11.2017 19:39
Kapusta z soczewicą w sosie pomidorowym

Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 1 pomidor sól pieprz 5 liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej, łagodnej papryki 300 g passaty pomidorowej 1 łyżka sosu sojowego olej do smażenia Kapustę poszatkować (niezbyt drobno) i przełożyć do dużego garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, 1 łyżeczkę soli, odrobinę pieprzu i pół szklanki wody. Na 1/2 szklanki soczewicy zagotować 1 szklankę wody. Dodać marchew, szczyptę soli i pieprzu i smażyć jeszcze przez ok. 10 minut. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim cebulę oraz wyciśnięty czosnek. Do kapusty dodać ugotowaną soczewicę, marchew, cebulę, pokrojonego w drobne kawałki pomidora i passatę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/kapusta-z-soczewica-w-sosie-pomidorowym/