Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA

Ewelina
Obiad
09.11.2017 19:15
Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA

Składniki

mięso mielone z kurczaka

ser mozzarella

bułka tarta

jajko

mąka pszenna

papryczka chilli

2 ząbki czosnku

słodka papryka

pieprz ceyenne

bułka tarta

mąka pszenna

Przepis

Papryczkę chili pozbawiamy nasion i kroimy na bardzo małe kawałki. Ser mozzarella, kroimy w na podłużne paski.

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #1

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #2

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #3

Mięso mielone z kurczaka doprawiamy czosnkiem, słodką papryką, drobno posiekanym chili, pieprzem cayenne, pieprzem oraz solą. Całość dokładnie mieszamy ze sobą, następnie formujemy pojedyńcze kulki z mięsa w których umieszczamy ser mozzarella. Mięso mielone formujemy w podłużne paluszki, tak aby ser żółty został całkowicie pokryty mięsem.

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #4

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #5

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #6

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #7

Pojedyncze paluchy z mięsa panierujemy kolejno w mące, jajku oraz w bułce tartej z dodatkiem słodkiej papryki. Tak przygotowane paluchy z mięsa mielonego wykładamy na blachę do pieczenia, smarujemy olejem następnie zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #8

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #9

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #10

I gotowe.

Jest to świetny pomysł na obiad lub przekąskę na imprezę.

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #11

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #12

Zdjęcie Paluszki z mięsa mielonego z mozzarellą - Z PIEKARNIKA #13