Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną Składniki: Ciasto: kostka margaryny 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 5 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady Dodatkowo: 500 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietanfixy pół puszki kajmaku (250 g) 100 g płatków migdałowych Wymiary formy 33 x 24 cm. Margarynę roztapiamy w garnku dodając do niej 5 łyżek wody, kakao i szklankę cukru. Jest świetnym rozwiązaniem kiedy najdzie Was ochota na jakieś ciasto, a nie macie dużo czasu na pieczenie. Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną na pewno podbije serca Waszych domowników. Kiedy nasza masa będzie zimna dodajemy jajka, mąkę, startą na drobnych oczkach czekoladę i proszek do pieczenia. Na dolny blat nakładamy całą bitą śmietanę i przykrywamy górnym blatem. Ciasto przecinamy wzdłuż na dwa blaty.