Dziś w wersji nieco jesienne, z bananem i masłem orzechowym. Składniki: - 2/3 szklanki mleka - 2/3 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki cukru - szczypta soli - 1 łyżeczka masła - 1-2 banany - mało orzechowe - cukier puder Wykonanie: Do miski wbijamy jajko i rozbijamy je trzepaczką. Możecie podać go z dowolnymi dodatkami, świetnie smakuje nawet z samym cukrem pudrem, ale w połączeniu z owocami i sosem, np. karmelowym to prawdziwe niebo! Naleśnik w wersji pieczonej to coś naprawdę przepysznego: chrupiący z zewnątrz i przyjemnie puszysty i mięciutki w środku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://picante-jalapeno.blogspot.com/2017/11/pieczony-nalesnik-dutch-baby-z-bananem.html