Bardzo dobrze przyjmuje smaki innych składników dlatego też połączyłam ją z wyrazistym porem i serem pleśniowym. składniki: 500 g obranej cukinii 200 g obranych ziemniaków 1 cebula 250 g pora, biała i jasnozielona część 1 l bulionu 1 łyżka masła 100 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy sól do smaku Cukinię i ziemniaki pokroić w kostkę. Pora pokroić w plastry lub pół plastry. Pod koniec gotowania dodać pokruszony ser pleśniowy aby się rozpuścił w zupie. Pyszna i neutralna w smaku jest idealną bazą do kremowych zup. Gotowy krem podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie prażony słonecznik. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/10/zupa-krem-z-cukinii-i-pora.html