Placki dyniowe curry z sosem jogurtowym

Przekąski
03.11.2017 9:04
Placki dyniowe curry z sosem jogurtowym

Składniki: 1 kg dyni 3 jajka 8 łyżek mąki pszennej 1/2 cebuli 1 łyżka curry 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki zmiażdżonego czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz listki rukoli do posypania Sposób wykonania: Dynię obieramy ze skóry, oczyszczamy z nasion i ścieramy na dużych oczkach tarki (lub rozdrabniamy za pomocą malaksera). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor. Po usmażeniu nakładamy je na papierowe ręczniki aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/10/placki-dyniowe-curry-z-sosem-jogurtowym.html