Czas wykonania: 30 min + minimum 4 h oczekiwania Ilość porcji: 2 Składniki: 2 łyżki kawy 100 ml śmietanki 100 ml mascarpone 2 – 5 łyżek cukru pudru 100 ml wody 1 ½ łyżeczki żelatyny + 4 łyżki ciepłej wody Dekoracja: 100 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao lub startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Zaparzyć kawę, wystudzić i odcedzić fusy. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem (od ilości cukru będzie zależała słodycz musu). A przed podaniem udekorować ubitą na sztywno śmietaną z usztywniaczem, cukrem pudrem i posypać kakao. W wysokim naczyniu zmiksować serem mascarpone z kawą. Mus kawowy na bazie śmietany kremówki i mascarpone.