Trufle z masła orzechowego bez pieczenia

Agata
Desery
03.11.2017 6:52
Trufle z masła orzechowego bez pieczenia

A zdjęcia w nowym stylu, przy pomocy (choć przy mojej nieudolnej obróbce ;) ) Agnieszki- podróżującej blondynki ;) Wegańskie trufle z masła orzechowego bez pieczenia ¼ szklanki masła orzechowego 130 g mąki owsianej 75 g mąki kokosowej 3 łyżki brązowego cukru 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki mieszanki mielonego imbiru, cynamonu i kardamonu ¼ cup syrop z agawy ¼-⅓ szklanki mleka ryżowego lub innego wegańskiego ewentualnie do obtoczenia wiórki kokosowe W rondelku podgrzej masło orzechowe, mleko i dodaj syrop z agawy. No-bake peanut bittes ¼ cup peanut butter 130 g oat flour 75 g coconut flour 1,5 teaspoon instant coffee 1-2 tablespoon mix of cinnamon, ginger, cardamon ¼ cup agave syrup ¼-⅓ rice milk (or other vegan milk) coconut shredded to coat (optional) In a large mixing bowl, combine the flour, sweetener, espresso powder, gingerbread spice and mix well. Heat peanut butter with agave syrup and milk. Spróbuj czy masa jest wystarczająco słodka (jeśli nie to dodaj syrop z agawy) oraz czy da się z niej formować kuleczki (jeśli nie to dodaj albo mleka albo mąki kokosowej). Gdy się tylko nadarzyła z radością przystąpiłam do zrobienia małych kuleczek trochę na wyrost nazywane jako trufle z masła orzechowego. Pour wet mixture (butter, milk and agave syrup) to the bowl and mix well. Add more sweetener if you want or add more milk/coconut flour until a firm texture is formed. Form into small bite sized balls. Już sama myśl masła orzechowego na surowo, z odrobiną kawy i kokosowego smaku to dla mnie coś bardzo kuszącego. Trufle z masła orzechowego to coś co każdy fan masła orzechowego powinien spróbować. Nie wymagają dużo pracy, nie trzeba ich piec i można praktycznie w kilka chwil mieć coś słodkiego do kawy. Wiórki kokosowe nie bardzo chcą się ich trzymać, dlatego dobrze jest trochę zwilżyć dłonie przy formowaniu kuleczek. Brzmi strasznie ;) Takie kuleczki możesz dodatkowo obtoczyć w wiórkach kokosowych lub np. w kakao. Z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego – możesz je obtoczyć w wiórkach kokosowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.eksperymentalnie.com/trufle-z-masla-orzechowego/