Naleśniki z duszonym mięsem

Beata
Obiad
02.11.2017 1:38
Naleśniki z duszonym mięsem

Mięso 700 g karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku sól pieprz 1/2 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Dodatkowo 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sos barbecue lub inny swój ulubiony Na usmażone naleśniki układać poszarpaną karkówkę, ogórki pokrojone w kostkę, paprykę i poszatkowaną kapustę pekińską. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć karkówkę z każdej strony na złoty kolor, a następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i zalać wodą mięso. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Ciasto Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Po tym czasie mięso wyjąć i pokroić w plastry, a następnie porozrywać widelcem na mniejsze części. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i natrzeć karkówkę bardzo dokładnie z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/11/nalesniki-z-duszonym-miesem.html

smak i uczucie

Beata