Risotto z grzybami

Katarzyna
Obiad
31.10.2017 14:10
Risotto z grzybami

Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio 100 g świeżych grzybów 500 ml gorącego bulionu warzywnego 1/2 cebuli czosnek 5 łyżek masła 2 łyżki oliwy 100 ml białego wina garść natki pietruszki sól morska, pieprz świeżo zmielony 2-3 łyżki startego parmezanu - - Na głębokiej patelni podsmażyć na 2 łyżkach masła grzyby. U mnie tym razem z pieczarkami Portobello, ale polecam grzyby leśne ze względu na ich cudowny aromat... - Powtarzać wlewanie bulionu, aż ryż wchłonie całość i będzie z zewnątrz miękki a w środku al dente. Risotto z grzybami (Risotto al funghi) Klasyczne włoskie danie ze specjalnej odmiany ryżu - arborio i świeżych grzybów. - Następnie przełożyć je na talerz i wlać 2 łyżki oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/10/risotto-z-grzybami-risotto-al-funghi.html