Carpaccio z polędwicy z czosnkową bagietką

Przekąski
31.10.2017 9:36
Carpaccio z polędwicy z czosnkową bagietką

Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – carpaccio z cukinii – tatar wołowy – carpaccio z polędwicy Przygotowanie: ok 20 minut Składniki carpaccio: – 10 dkg polędwicy wołowej – garść świeżej rukoli – 2 łyżki parmezanu świeżo startego – łyżka oliwy z oliwek – łyżeczka sosu balsamico (gotowy do kupienia w dobrych sklepach) – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE CARPACCIO: Największym wyzwaniem przy przygotowaniu tej potrawy jest pokrojenie polędwicy do carpaccio. Składniki bagietka: – 1 bagietka – 3-4 łyżki masła (miękkie w pokojowej temperaturze) – 1 ząbek czosnku – sól gruboziarnista – 4 łyżki pokruszonego sera feta – ew odrobina natki pietruszki lub szczypiorku do posypania PRZYGOTOWANIE BAGIETKI: Na polędwicę połóżcie rukolę, całość posypcie tartym parmezanem, polejcie oliwą i sosem balsamico, oraz posypcie czarnym mielonym pieprzem. To idealne w smaku kolacyjne danie przygotujecie w 20 minut. Zapiekajcie w piekarniku w 180 st przez 6-8 min. SMACZNEGO! Ułatwieniem moze być krótkie jej zmrożenie (ok 10 min) aby polędwica stała się lekko sztywna.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/carpaccio-z-poledwicy-z-czosnkowa-bagietka/