Krem z pieczonej papryki

Zupy
29.11.2017 21:03
Krem z pieczonej papryki

Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie krem z pieczonej papryki Przygotowanie:1,5 godziny Składniki: – 3 czerwone papryki – 1 żółta papryka – 5 ząbków czosnku – 2 gałązki świeżego tymianku – 2-3 liście laurowe – 3 szalotki – 1 l bulionu warzywnego – 2 łyżki oliwy z oliwek – sól, pieprz, ostra papryka – po łyżce jogurtu greckiego na porcję Przygotowanie: Następnie przełóżcie paprykę od razu po wyjęciu z piekarnika do woreczka (najlepiej się sprawdza wersja zamykana, lub gotowy rękaw do pieczenia który możecie zawiązać lub zasznurować). Po tym czasie wyjmijcie i zdejmijcie skórkę, która po zabiegu z woreczkiem nie będzie stawiała Wam oporu. Rozłóżcie na blasze skórą do góry i natrzyjcie oliwą z oliwek. Na łyżce oliwy poddusić cebulę, dodając do niej liście laurowe i gałązki tymianku. Podawać z grzaneczkami, kulkami ptysiowymi, odrobiną jogurtu greckiego. Wstawcie do piekarnika nagrzanego do 190 st na ok 40 minut, aż papryka zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/krem-z-pieczonej-papryki/