Sprawdź najnowsze przepisy - Śledziowa sałatka z burakami na Święta – wegańska sałatka z boczniakami - Roślinne źródła witaminy D – dowiedz się, co jeść, aby uzupełnić jej poziom w organizmie - FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! - CHURROS w dwóch wersjach! Zapraszam Cię do obejrzenia krótkiego filmiku pokazującego wykonanie ciasta 🙂 składniki Ciasto: - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka oleju - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka porzeczek (czerwone) Białka oddziel od żółtek. Krem: - 1 szklanka soku z cytryny - 1 szklanka cukru - 2 jajka - 2 żółtka - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - szczypta kurkumy - 1 łyżka masła - ok. 100 g borówek Churros z piekarnika i smażone – przepis - Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek - Jak zrobić sos serowy? Gotowe ciasto wstaw do lodówki do schłodzenia. przygotowanie Dokładne przygotowanie ciasta przedstawiłam w filmiku poniżej 🙂 Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Dodatkowo: - roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa - borówki i porzeczki Upieczone i zimne ciasto przekrój na pół, przełóż kremem, a wierzch polej roztopioną czekoladą lub polewą czekoladową. Kiedy sok będzie zaczynał się gotować, dodaj do niego roztrzepane jajka wymieszane z żółtkami, mąką ziemniaczaną i kurkumą. Na gorące dni najlepiej sprawdza się ciasto z owocami. Następnie zdejmij z ognia i dodaj masło – wymieszaj.