Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, przecięte w poprzek na 4 cieńsze kotlety o grubości ok. 0,5 cm sól i pieprz 1 gałązka świeżego rozmarynu, listki drobno posiekane 1 szklanka startego parmezanu 2 jajka, lekko rozbełtane 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie: Dopraw kotlety z każdej strony solą i pieprzem i odstaw. English version Parmesan crusted chicken breast (4 servings) Ingredients: 2 single chicken breasts, cut each breast in half horizontally and pounded into 0,5 cm cutlets salt and pepper 1 sprig fresh rosemary, finely chopped 1 cup grated parmesan cheese 2 eggs, lightly beaten 1 cup bread crumbs oil for frying Preparation: Obtocz każdy kotlet w parmezanie, obsyp potrząsając jego nadmiar, następnie zanurz w jajkach, pozwól żeby ich nadmiar ociekł i na koniec obtocz w bułce tartej. Przygotuj trzy miski, jedną z parmezanem, następną z jajkami wymieszanymi z rozmarynem i trzecią z bułką tartą. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj 3 łyżki oleju i ułóż na nie 2 kotlety.