Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Składniki: na biszkopt 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę 750 ml mleka 3 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe kostka masła 200g wiórków kokosowych dodatkowo 200 ml Malibu 200g białej czekolady migdały lub orzechy Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić i przekroić na 2 blaty. Było już Raffello bez pieczenia a teraz czas na tradycyjne ciasto na biszkopcie. Jest bardzo proste w wykonaniu dodatkowo ma w sobie nutkę alkoholu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z migdałami lub orzechami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2017/10/biszkoptowe-raffaello-z-malibu.html