Dyniowe bułeczki cynamonowe

Katarzyna
Desery
03.03.2019 10:34
Dyniowe bułeczki cynamonowe

Dyniowe bułeczki cynamonowe (Pumpkin Cinnamon Rolls) Ślimaczki z nadzieniem cynamonowym na cieście drożdżowym z dodatkiem puree z dyni, która nadaje im bardzo apetycznego żółtego koloru. mleka 2/3 puree z dyni jajko łyżeczka przyprawy Pumpkin Spice lub cynamonu szczypta soli nadzienie cynamonowe: 2 łyżki masła 1/2 szkl. - Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masłem i posypać nadzieniem. - Zwinąć w roladę i pokroić na 12 równych kawałków. - Mąkę przesiać do miski, dodać przyprawę Pumpkin Spice, resztę cukru i mleka, sól, puree z dyni i rozczyn. mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 3 łyżki masła 2/3 szkl. - Następnie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut, aż bułeczki lekko się zrumienią. Wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby powstał rozczyn. Super opcja na śniadanie na słodko lub podwieczorek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/12/pumpkin-spice-cinnamon-rolls.html