Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczek wieprzowych 1/3 kostki masła na sos: 1 szklanka białego wina 20 suszonych śliwek 2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki 200 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym Kotleciki z polędwiczek wieprzowych smażone na maśle z wybornym sosem z suszonych śliwek, białego wina i śmietanki. Przełożyć polędwiczki na talerz, a na patelnię na której się smażyły wlać wino i dodać dżem z porzeczki, dokładnie wymieszać. Tak powstałe kotleciki smażyć na maśle po około 4 minuty z każdej strony.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/01/poledwiczki-wieprzowe-z-sosem-sliwkowym.html