Tagliatelle z grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 30 min. Tagliatelle z grzybami Potrzebne składniki 250 g makaronu 500 g grzybów świeżych 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 gałązki świeżego tymianku lub suszony 3/4 szklanki śmietany 18% sól (pieprz) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki żółty ser do posypania masło klarowane do smażenia Ale poważnie - tymianek, grzyby w świetnym sosie śmietanowym w połączeniu z grubszym wyraźnym w smaku makaronem to coś co powinno zagościć na Waszym stole. Sposób wykonania Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu jednak nie za miękko by nie był rozgotowany. Jeśli nie macie już świeżych grzybów, można użyć z powodzeniem wcześniej namoczonych grzybów suszonych. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Podsmażamy na maśle do zeszklenia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i grzyby, oczyszczone i pokrojone w paski. Podajemy makaron z nałożonym na wierzch sosem grzybowym i posypujemy tartym serem.