Dodatki również świetne, więc zapraszam:) Taki makaron przygotowałam na wzór dania, jakie jedliśmy w jednej z okolicznych restauracji. Smażymy na patelni na średnio rozgrzanym oleju (jeśli Wasza ryba jest duża, przekrójcie ją na pół). Polecam gorąco:) - 400 g makaronu kokardki #Lubella - 200 g świeżego szpinaku - gałązka pomidorków koktajlowych - 400-500 g łososia - 100-120g gorgonzoli - 1,5 szkl. Szpinak i pomidorki najlepiej smakują jedynie otoczone sosem, nie gotujcie ich zbyt długo, bo danie z pewnością na tym straci. U mnie, jako fanki makaronów, nie mogło zabraknąć w tym dniu właśnie dania z makaronem w roli głównej. śmietanki 30% - sól, pieprz - gałka muszkatołowa - tarty parmezan do posypania Pozbawionego skóry łososia doprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Podgrzewamy krótko, na małej mocy palnika, tylko do momentu aż szpinak otoczy się sosem i lekko zwiędnie. Na patelnię po smażeniu łososia wlewamy śmietanę (ewentualny nadmiar oleju odlewamy). Wrzucamy również liście szpinaku oraz pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Jestem nim oczarowana i uważam, że to jedno z lepszych połączeń smakowych jakie było mi dane do tej pory kosztować.