Składniki (na 2-3 porcje): - 300 g makarony spaghetti (można użyć np. bezglutenowego kukurydzianego) - około 200 g piersi z kurczaka - około 200 g świeżego szpinaku - około 100 g sera feta - około 10-15 sztuk pomidorków koktajlowych lub papryczkowych (żółtych i czerwonych) - 1 papryczka chilli (można usunąć z niej ziarenka) - 1 nieduża cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, wsypujemy posiekaną cebulę i podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Na koniec dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i podsmażamy jeszcze około 3 minuty. Odcedzamy go i przekładamy na patelnię z dodatkami, wszystko mieszamy, wykładamy na talerze. Następnie na patelnię dodajemy posiekaną papryczkę chilli, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz szpinak. Kurczaka kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnię z cebulą.