Składniki: Gruszki w syropie: gruszki 3-4 ok. 1 5 litra woda szklanki cukier 2/3 łyżeczka sok z cytryny 1 Brownie: masło 125 g czekolada 125 g jajka 3 mąka pszenna 115 g cukier 300 g kakao 30 g łyżki cukier z wanilią 2 Instructions Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych i umieszczamy w garnku. Ostrzegam, że przygotowanie tego ciasta grozi zniknięciem już przed wystudzeniem ;) Brownie z gruszką w syropie Wypróbuj ten fenomenalny przepis na przepyszne, mocno czekoladowe Brownie z gruszką gotowaną w syropie. ;) W sezonie jesiennym uwielbiam powracać do dzisiejszej wersji tego ciasta, czyli z zatopioną gruszką ówcześnie ugotowaną w syropie. Dzisiaj ta doza jest nawet ogromna, bo przedstawiam Wam właśnie przepis na zupełnie obłędne brownie z gruszką ugotowaną w syropie. Zdejmujemy z ognia i bardzo energicznie mieszając dodajemy cukier, jajka, kakao, mąkę, cukier z wanilią oraz sól. Na wierzchu ciasta układamy ugotowane w syropie gruszki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 30 minut. [/foodiepress] [envira-gallery id=4768″]