Polecamy :-) Składniki: - 3 szklanki mąki pszennej - około 1/2 szklanki cukru pudru - 1 kostka miękkiego masła (200g) - 200 g serka kremowego typu Almette - 6 jajek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 100 g białej czekolady - orzeszki ziemne do posypania - masło i bułka tarta do foremki Wykonanie: Mamy dziś dla Was takie cudownie puszyste a zarazem lekko wilgotne ciasto ucierane w formie babki. Masło ucieramy mikserem (lub ręcznie) stopniowo dodając do niego cukier puder aż powstanie jasna, puszysta masa. Czekoladę rozpuszczamy (w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce) i polewamy nią babkę. Na koniec dodajemy mąkę (przesianą), wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Ucierane ciasto, puszyste i pachnące, polane czekoladowym lukrem to coś, co absolutnie nas przekonuje.