Przeciwutleniacze to takie związki, które pozbywają się z naszego organizmu nadmiaru wolnych rodników, co w skrócie oznacza, że spowalniają procesy starzenia i przeciwdziałają powstawaniu wielu chorób, m.in. tak rozpowszechnionej dzisiaj miażdżycy, cukrzycy czy nowotworów. Przeciwutleniacze to takie związki, które pozbywają się z naszego organizmu nadmiaru wolnych rodników, co w skrócie oznacza, że spowalniają procesy starzenia i przeciwdziałają powstawaniu wielu chorób, m.in. tak rozpowszechnionej dzisiaj miażdżycy, cukrzycy czy nowotworów. W każdym razie krem należy połączyć z ryżem i pokrojonym w kostkę tofu, skropić sokiem z cytryny i koniecznie doprawić, nie tylko solą i pieprzem, ale także obowiązkową kurkumą. Oczywiście znajdziemy je również w innych warzywach i owocach zabarwionych na żółto czy pomarańczowo, a także w ciemnozielonych warzywach liściastych jak np. mój ulubiony szpinak. Oczywiście znajdziemy je również w innych warzywach i owocach zabarwionych na żółto czy pomarańczowo, a także w ciemnozielonych warzywach liściastych jak np. mój ulubiony szpinak. Od siebie mogę tylko dodać, że w moich, ledwie udanych plackach, w większości znajduje się mąka żytnia, więc weźcie to pod uwagę, bo nadaje sporo smaku! Samej gramatury i w ogóle przepisu na ciasto naleśnikowe nie podaję dlatego, że mi nigdy z żadnego przepisu nie wychodzą. 🍃 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube ✩✩✩ Na zdjęciu mamy prawdziwą, karotenoidową ucztę dla kubków smakowych i ogólnego zdrowia całego organizmu. Użyta w dzisiejszym przepisie dynia stanowi jedno z głównych źródeł karotenoidów w naszej codziennej diecie. Składniki: na dyniowy farsz dynia Hokkaido woreczek ryżu basmati kostka wędzonego tofu odrobina soku z cytryny kurkuma, sól, pieprz rukola Przygotowanie: Właściwie filozofii w tym żadnej. Powiem Wam, że dyni nie używam zbyt często w swojej kuchni, ale przekonując się do niej teraz, poprzez poznawanie smakowych i zdrowotnych walorów mogę stwierdzić tak:. Jej wszechstronność to ogromny plus, ale i małe utrapienie dla osoby wiecznie niezdecydowanej (jak ja), która nigdy nie wie, co tak właściwie ma ochotę ugotować i zjeść, co będzie wystarczająco dobre by i tym razem stworzyć mały kuchenno-fotograficzny plan. Naleśnik żytni z wegańskim kremem dyniowym Na zdjęciu mamy prawdziwą, karotenoidową ucztę dla kubków smakowych i ogólnego zdrowia całego organizmu. Gotowe. + ulubione naleśniki, u mnie z tradycyjnego przepisu, pół na pół z mąki pszennej i żytniej Smacznego!