Owsiane batoniki z migdałami i czekoladą słodzone daktylami (bez cukru, mleka i glutenu)

Anna
Fit
22.10.2017 16:54
Owsiane batoniki z migdałami i czekoladą słodzone daktylami (bez cukru, mleka i glutenu)

Suma wymienników (WM) = 1.35 w tym procent WBT = 35 Składniki Batoniki 1,5 szklanki (165g) płatków owsianych górskich (dla pewności wybierz płatki z certyfikatem, że są bezglutenowe) 2 garście (100g) suszonych daktyli ¾ szklanki (60g) wiórków kokosowych 3 łyżki (60g) masła migdałowego 3 łyżki płatków migdałowych (30g) ½ szklanki (100ml) napoju roślinnego bez cukru ½ laski wanilii Polewa czekoladowa 1/2 tabliczki (50g) gorzkiej czekolady bez cukru (w wersji wegańskiej wybierz czekoladę z roślinnych składników) 1 łyżka (15g) oleju kokosowego lub masła klarowanego (w wersji wegańskiej oczywiście wybierz olej kokosowy) Suma wymienników (WM) = 1.63, w tym procent WBT = 38 1 batonika bez czekolady: WW = 1.01, WBT = 0.62, kcal = 99.2, węglowodany =11.59g, błonnik = 1.48g, białko = 2.28g, tłuszcz = 5.88g, Ilość porcji to: 20 batoników Wartość odżywcza i wymienniki 1 batonika z czekoladą: WW = 0.88, WBT = 0.47, kcal = 81.35, węglowodany = 10.3g, błonnik = 1.48g, białko = 2.13g, tłuszcz = 4.32g, Domowe batoniki musli bez cukru czy batony musli z orzechami włoskimi bez cukru to propozycje również zasługują na zainteresowanie. Batoniki przygotowałam z płatków owsianych, z dodatkiem masła migdałowego i wanilii. Owsiane batoniki z migdałami i czekoladą słodzone daktylami (bez cukru, mleka i glutenu) Dawno nie umieszczałam przepisu na domowe batoniki dlatego śpieszę z nową propozycją. Takie zdrowo słodkie batoniki to mój pomysł na drugie śniadanie do pracy lub słodki podwieczorek w domu. W osobnej misce wymieszaj napój roślinny z musem daktylowym, masłem migdałowy i ziarenkami wanilii. Batoniki możesz polać czekoladą lub zostawić w wersji soute. Dwie blaszki 30X11 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż po połowie masy na batoniki i dokładnie ugnieć ją dłonią. Takie batoniki są bezpieczne dla osób, które nie jedzą mleka, jaj oraz glutenu. Na blogu znajdziesz więcej przepisów na domowe batoniki. Płatki owsiane razem z wiórkami kokosowymi upraż na suchej patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/owsiane-batoniki-migdalami-czekolada-slodzone-daktylami-bez-cukru-mleka-glutenu/